Бързо, по-бързо, още по-бързо…

Бързо, по-бързо, още по-бързо…

Думите, с които определяме времето, в което живеем, са различни: дигитално, глобално, неустойчиво, комплексно… И всяка една от тях улавя същностна негова характеристика.
Но има и още една черта, която влияе върху всички други – скорост. Динамиката на това, което се случва е невероятна! И ако искаме да оцеляваме трябва да се съобразяваме и с нея. Просто защото тя се отразява върху всяка човешка дейност.


Дори и върху модната индустрия. В нея успяваш само, ако си в отлична физическа форма. Защото иначе няма да издържиш на темпото, което се налага там днес.
Пример за това е модния бизнес в Китай. Моделите всеки ден трябва да пробват стотици облекла.

И ако не са се научили да работят бързо или се уморяват, защото не са в перфектна физическа кондиция, то те незабавно се изхвърлят на улицата.
На най-голямата онлайн платформа в света – Taobao, постоянно се появяват фотографии и видеа на нови модни облекла.

Моделите, които ги представят, са в режим на непрекъснати снимки. Те приемат по две пози в секунда или 30 пози за 15 секунди непрекъснати фотоснимки. Моделите, които са в отлична физическа форма пробват до 150 дрехи за ден и заемат над 700 пози! Нещо невъзможно за човека, свикнал да се излежава, докато похапва пред телвизора…

Моделите разполагат с една-единствена минута, за да си сменят дрехите между снимките. Те имат не повече от 10 минутна пауза, за да обядват.


Съвсем нормално е срещу тази интензивна дейност, те да бъдат щедро възнаградени: най-добрите от тях за всеки работен ден печелят по около 1500 долара.
Но има и още една награда – да бъдат видяни от милиардите посетители на Taobao.