Важното е да поискаш

Важното е да поискаш

 

Не зная дали ви е позната тази история. Тя е от преди две години, но си позволих да ви я припомня поради една причина: тя ни убеждава, че ако много искате нещо, то ще намерите и пътищата за неговото постигане. Независимо какво е то – важното е да поискате. И ще го постигнете.
Патси Кер е ирландец и работи като водопроводчик в град Ома, Северна Ирландия. Като всеки нормален мъж и той си имал някои слабости – обичал да си пийва в любимия паб, където запивали приятни на него хора. Но жена му здравата го тормозела точно за тази му прищявка – не можела да разбере тя, колко е важно за Патси да си седи до късно в паба и да си бъбри с аверите.
Чудел се как да реши проблема Патси, докато не видял филма „Изкуплението Шоушенк“.

Хрумването веднага се появило: тунел от кревата до кръчмата. Разстоянието от 250 метра изкопал точно за 15 години.
После нямал проблеми. Цели 5 години, след като жена му заспивала, Патси се пъхал под кревата, оттам в тунела и скоро се озовавал в кръчмата. Връщал се някъде около 2 часа и щастлив се пъхал в завивките. Отвреме-навреме жена му долавяла мириса на спирт, но Патси спокойно и обяснявал, че това е естествена миризма за водопроводчици.
За съжаление, тунела бил открит случайно при ремонт на канализационна система и нощните разходки на Патси приключили. Но точно с тях ирландския водопроводчик стана популярен в цял свят.
Днес, когато го питат дали си е струвал целия този труд по изкопаването на тунела, Патси признава, че определено си струва – за него тези петгодишни нощни разходки са били най-хубавите години в живота му…