Валерий Розов – човека птица

Валерий Розов – човека птица

Човешките възможности са безгранични. Това ни доказва и руския екстремал, алпинист, журналист Валерий Розов – “човека птица”, както го наричат в медиите.
Два пъти е световен шампион по парашутизъм, европейски шампион, знаменит бейсджъмпър… Организирал е и е осъществил уникални бейс-проекти в цял свят (B.A.S.E. е акроним от английските думи building -здание, antenna – антена, span – простирам се над мост, еarth – земя). През 2015 г. Валерий осъществи първия в историята бейс-скок от най-високия връх в Африка – вулкана Кибо (висок 5895 метра).
Две години Валерий тренира и се подготвя, за да реализира своята голяма мечта: да скочи от северната страна на Еверест. Когато това се случва той е на 48 години, температурата на въздуха е минус 18 градуса, вятъра е силен, насрещен. Валерий скача, лети близо минута със скорост 200 км/час, за да се приземи на ледника Ронгбук. И да постави рекорд за най-висок скок в света – точката на отскока е на височина 7220 метра над морското равнище!
Хубаво е да следим за подобни хора – техните истории са свидетелство, че вътре в нас има скрит невероятен потенциал. И са без значение препятствията, които ще срещнеш по пътя си към своята цел: важното е да я имаш, да и се посветиш и страстно да желаеш да я достигнеш.