Вълшебните изкушения на “Toрти Анушка”

Вълшебните изкушения на “Toрти Анушка”

Проучвания на експерти сочат, че креативността е една от най-важните предпоставки, за да бъде човек успешен в новата технологична епоха. Става дума за способност да се намират непознати, необичайни решения и да се създава добавена стойност за другите хора. Робуването на едни и същи подходи, следването на до болка познати практики, е гаранция за загуба на конкурентоспособност и личен провал.
А креативността не се определя от размера на сумата в нечия банкова сметка, нито пък от заемано място в служебна йерархия.

Тя е скрита вътре в нас и единствено от нас самите зависи дали ще я обогатяваме и стимулираме, за да ни носи свежи идеи. Или ще я оставим неразработена заради инертност, безразличие или обикновен мързел.
Креативността може да се прояви навсякъде и във всичко – няма банални продукти, а само хора, които действат и мислят скучно… Хора, които предпочитат спокойствието и комфорта на познатото, вместо несигурността на необичайното. Но ако не излезем от зоната на рутинното няма как да намерим и свежото хрумване, което ще ни осигури успеха в живота. Херман Хесе – немски и швейцарски писател, получил Нобелова награда за литература (1946 г.), го е казал ясно:
– Трябва да опиташ невъзможното, за да постигнеш възможното!
Пример за това е едно невероятно студио за производство на торти – “Торти Анушка” (Tortik Annushka), което работи в град Москва, столицата на Русия. Негов основател е Мадина Линевич-Яворска, която по образование и професия е художник.

Преди да го създаде тя рисувала картини, участвала в изложби. А всичко започнало след раждането на дъщеря и – в малката и кухня у дома, където в свободните си мигове експериментила със сладкиши. През 2009 година тя превръща своето хоби в един невероятно успешен бизнес.
Мадина и неголемия и екип от дизайнери и сладкари приемат предизвикателството да излязат извън стандартните, до болка познати на хората, торти. Пред журналисти тя споделя, че тяхната цел е да правят необичайни, креативни торти – произведения на изкуството, които не само да подаряват на хората визуална наслада, но и да ги вдъхновяват.
Своите идеи тя и екипа и черпят най-вече от произведения на изкуството, но следят внимателно и работите на водещи сладкари в света.

За да приготвят сватбена торта обикновено са им необходими две седмици. Поръчките със скулптури отнемат повече време, тъй като търсят максимално сходство с оригинала.
“Торти Анушка” многократно е участвала в различни конкурси, изложби. Към студиото е създадена и школа – Annushka school, която е един от най-добрите учебни центрове в Москва. В екипа и са събрани първокласни майстори, разполага с професионално оборудване, използват се само висококачествени съставки. А преподавателите са не само от Русия, но и от Европа. Тук са внедрени технологии, които се използват от сладкари на световно равнище.

“Toрти Анушка” – една уникална работилница за сладкиши! От основаването си до днес тук са създадени празнични десерти за десетки хиляди клиенти. Хората, които са опитали нейните продукти твърдят, че те са прекрасни и не приличат на никакви други сладкиши. Майсторите от студиото създават удивителни шедьоври – десерти за различни поводи: свадби, презентации, корпоративни празници, рождени дни и други семейни празници, тематични (за 8 март например) и пр. На стотици други – любители и професионалисти, те са помогнали да обогатят уменията и познанията си за кулинарното изкуство.
Популярността на студиото расте с всеки изминат ден. Днес последователите и в инстаграм са около половин милион души! За великолепните произведения на младия екип възторжено пишат популярни в света издания, като BuzzFeed, Vogue, Elle, Cosmopolitan…

Креативният екип на “Tortik Annushka” не създава обикновени торти, а истински произведения на изкуството, родени сякаш от вълшебни приказки.
Това, което прави Мадина със своя екип ни разкрива основната предпоставка днес за постигане на целите, които си поставяме: да се научим да забелязваме новите перспективи, промяната в потребностите на хората, в техните изисквания. Да раждаме идеи, които докосват мечтите им.
И да им помагаме те да се сбъдват.