Живот на колела

Живот на колела

 

 

 

Никак не са малко хората, които са разочаровани от живота си. Дните им минават еднообразно, нищо интересно не се случва около тях, а не виждат и някакви необичайни перспективи в обозримото бъдеще.
Има ги не само у нас, но и навсякъде другаде по света. Хоубарт е пристанище в Австралия и е главния град на островния щат Тасмания. Намира се в красив залив около устието на река Дъруен. Сред неговото население – около 220000 души, е и младия Рич.

През 2014 година той осъзнава, че през последното десетилетие му е било все по-скучно, тъпо. А и работатата му в тамошна компания не му обещавала нищо добро.
И един ден той решава да внесе кардинална промяна в живота си. Напуска работа, продава дома си, цялото си имущество. С получените пари си купува стар автомобил и сам го преоборудва, подготвяйки го за целогодишно живеене.


А през май 2015 година поема на дълъг път из необятна Австралия. Към него се присъединява и бездомния котарак Уилоу, който той намира на улицата.


Вече близо три години Рич и Уилоу са на път. Живеят в вехтата кола, която в интерес на истината често се налага и да бъде ремонтирана. Но с нея са изминали над 50000 километра.

Преспиват в автомобила, паркиран в диви места или на брега на океана. Уилоу свободно се разхожда из непознатата местност, но винаги се връща при приятеля си. За всеки случай на врата му има каишка със спътникова навигация, ако случайно се загуби.


За своите истории Рич разказва във Фейсбук, качва снимки от тях в Инстаграм. Двамата с котката имат много фенове, които редовно следят за приключенията им.


Рич припечелва като прави сувенири, които продава. Участва и в рекламни кампании.


Сега Рич е щастлив от своя живот на колела. И не смята да скъсва скоро с него. А по всичко изглежда, че и Уилоу – неговия най-добър приятел, е на същото мнение.