За да я принуди към мир ще са и нужни от 50 до 600 минути

За да я принуди към мир ще са и нужни от 50 до 600 минути

https://www.spletnik.ru/img/__post/24/241c05082ba761e9626a9256abdb3b29_274.jpg

Напрежението в Черно море стремително нараства. Една от причините за все по-взривоопасната ситуация там са действията на украинските власти. Те впрочем са пример за това, какво се случва, когато на избори победят хора, предани на англосаксите, готови безропотно да изпълняват нарежданията, които им дават САЩ и  Великобритания. Днес Украйна по жизнен стандарт е на равнището на най-бедните африкански държави. А победилата в тази страна „демокрация“  се изразява в преследване на другомислещи, тотална цензура, в пълна свобода за развихряне на нацизма…

За да овладеят растящото социално напрежение сега управляващите в Украйна усилено милитаризират общественото мнение. На хората се втълпява денонощно, че Русия е реална опасност за тях, защото всеки момент ще нападне страната. В манипулирането не само на украинското, но и на световното обществено мнение за растяща руска военна заплаха, сега е активиран и огромният  пропаганден апарат на САЩ и НАТО.

Тарас Козуб пише в популярната украинска медия „Вести“, че от края на септември т.г. стремително се увеличават съобщенията за струпване на руски войски на границата с Украйна. На 21 октомври  командването на украинските въоръжени сили призовава украинците да се готвят за нахлуване от страна на Русия. Украйна бърза да се въоръжава – получава нови  партиди от американски противотанкови ракети Javelin, на Донбас за първи път се използва турския военен дрон „Байрактар“ и др.

Рязко ескалира пропагандната война на САЩ срещу Русия. „Вести“ пише, че в периода от 5 до 15 ноември държавния секретар на тази страна Антъни Блинкен е направил множество  изявления, че Русия се готви да нахлуе в Украйна. Отлично информираният украински полковник Леонид Матюхин от Центъра за оперативно информиране заявява: не се забелязва никаква активност на руски войски на границата с Украйна. Но управляващият страната проамерикански „елит“ прави всичко възможно, за да убеди украинците и света: руската военна заплаха е съвсем реална!

„Вести“ цитира и украинският военен експерт полковник Олег Жданов, според който за САЩ и Великобритания е много изгодно да повишават напрежението на Украйна, защото те искат на всяка цена да попречат на постигането на преки мирни договорености между нея и Русия.

Особено активна в раздухване на мита за „руска заплаха“ е Великобритания, която разглежда Украйна като своя колония. По съобщения на британската медия The Mirror Британия се готви да изпрати в Украйна 600 елитни военни от силите за специално предназначение (200 души от  Special Air Service – SAS) и 400 парашутиста.

Тед Карпентър коментира в американската медия The National Interest, че действията на САЩ и НАТО водят към ненужна дестабилизация в този район в света. Според него лидерите на Украйна, в това число и президента и Володимир Зеленски, „правят ура-патриотични изявления за връщането на Крим и разгром на сепаратистите в Донбас. Това открито се споменава в официалната стратегия на страната, приета през март 2021 г.“

За The National Interest  подобни заявления са безсмислени, защото украинските въоръжени сили не могат да се сравняват с Русия нито по количество, нито по качество. „Но заради вярата във военната подкрепа на САЩ и НАТО украинското ръководство може да загуби всякакво благоразумие и да започне злополучна  конфронтация“, изтъква The National Interest.

https://cdn.iz.ru/sites/default/files/styles/900x600/public/photo_item-2020-05/1589284028_7.jpg?itok=JcX8SkDB

Медията припомня как администрацията на Джордж Буш е внушила на президента на Грузия – американския възпитаник Михаил Саакашвили, че неговата страна е важен неин съюзник. И затова Америка и НАТО непременно ще и се притекат на помощ в случай на война с Русия. САЩ са предоставили на Грузия въоръжение за милиони долари, обучили са армията и, а Буш е правел всичко по силите си, за да я приемат в НАТО. И през август 2008 г.  Саакашвили напада Южна Осетия. В резултат за броени дни руски войски се появяват в околностите на столицата Тбилиси. Саакашвили е принуден да подпише мир, но вече съобразно руските условия.

Вашингтон и неговите партньори от НАТО трябва да се откажат от тази все по-рискована политика, която следват, изтъква The National Interest. За Русия съседна Украйна е основен проблем за нейната сигурност и затова всеки опит да се превърне тази държава във военен съюзник на Запада означава да се пресече „червена черта“. Всички действия, които подтикват Украйна към провокации, са демонстрация на външнополитическа некомпетентност. Да се изпращат в тази страна модерни оръжия е чиста глупост. Америка и другите поддръжници на Киев трябва да променят курса си, за да не превърнат тлеещия украински конфликт в пожар, обобщава The National Interest.

Но адекватни политици на Запад все по-трудно се срещат. Ето защо в Черно море расте активността на американски и натовски военни кораби, покрай руските граници все по-често летят американски стратегически бомбардировачи  B-1B, разузнавателни самолети и дронове. Сега в Черно море е формирана  мощна многонационална натовска военна групировка в непосредствена близост до държавните граници на Русия. В нея най-активно участват и  български военни части, които са под пълен контрол и управление от страна на САЩ.

Присъствието на натовски въоръжени сили в Черно море стимулира украинските управляващи да засилват провокациите си срещу Русия. А натовските маневри там са свидетелство за подготовката на комплексна операция против Русия с най-активното участие на Украйна, правят извода руски военни експерти.

Но подобен акт няма никакви шансове на успех. Вероятността   САЩ и НАТО да нападнат ядрена държава е нищожен – та това е равнозначно на тяхното самоубийство. Що се отнася до самата Украйна, високопоставени източници от руския Генерален щаб съобщават, за колко време тя ще бъде принудена към мир, ако посегне на  руска територия: от 50 до 600 минути. За тази цел незабавно ще бъде разгърнат т.н. „балон за забрана на достъпа“. Руски военни подразделения ще  атакуват без да навлизат на нейна територия, командните пунктове на украинската армия, нейните транспортни комуникации, складове, цялата нейна инфраструктура. Със средства за електронна борба ще бъдат напълно блокирани нейните връзки, пунктове за радиолокация и видеонаблюдение. В резултат украинската армия ще се окаже напълно безпомощна и в неподвижно състояние.

https://static.inforeactor.ru/uploads/2021/07/04/orig-266-1625401727.jpeg

Що се отнася до Русия тя няма никакво намерение да окупира територията на Украйна – страна, която „демократичните“ промени  изпратиха в групата на най-бедните африкански държави.

Но дали е актуална  тази тема за нас, българите? И още как: та благодарение на няколкостотин хиляди родни избиратели начело на държавата ни ще се окажат форматирани изцяло в духа на англосаксонските ценности образи. Те няма да се съобразяват с националните ни интереси, а стриктно ще следват заповедите, идващи от САЩ. В резултат ни очакват  нови американски военни бази на наша територия, растящ военен бюджет, още по-голяма активност в крайно опасни учения на САЩ и НАТО в непосредствена близост до  границите на Русия.

А това е  политика, която няма да донесе нищо добро на страната ни.