Какво ще похапнете на обяд?

Какво ще похапнете на обяд?

http://www.tampilcantik.com/wp-content/uploads/2017/09/fcb31faa-6358-4b54-9751-3f6c4d9cd109-331x219.jpg

Да поставяш под съмнение установени практики и подходи за повечето хора си е лудост, най-малкото, защото така сам се подлагаш на всевъзможни рискове. Но ако не нарушиш правилата няма как да родиш щурата идея, която е в основата на всеки успех.
Такеши Митараи (1901 – 1984 г.) е знаменит японски предприемач, един от основателите на компанията Canon. Той е казал нещо много интересно и важно:
– Трябва да обръщаме внимание върху нещата, които хората считат за лудост. Защото нещата, които считат за правилни, вече се правят от други.

This Chinese woman, who wants to be known only as 'Ms Yeah,' has filmed herself roasting a whole chicken at her desk. She also cuts up vegetables using a credit card. She has placed a bag over her head presumably to stop her eyes from weeping while cutting onions
Лудостта е в увлечението да опитваш нещо ново, непознато, в готовността да рискуваш, за да провериш дали идеята ти ще се осъществи.
Град Чънду е разположен в долината на река Минцзян. Той е административен център на провинция Съчуан в югозападен Китай. Мощен индустриален район е – тук работят не само най-съвременни и високотехнологични китайски предприятия, но и филиали на световни компании като Intel, IBM, Cisco, NOKIA, Motorola, SAP, Siemens, Canon, HP, Xerox, Microsoft, Tieto, NIIT, Wipro…


И точно в този град, сред неговото население от около 16 милиона души, живее и се труди и едно 22-годишно момиче. Под псевдонима “г-жа Да” тя не само придоби световна известност, но вече си осигурява и сериозни приходи. Нейните клипове се гледат от над 200 милиона души в най-популярната китайска социална мрежа – микроблога Уейбо. Събират милиони зрители и в YouTube, а феновете и там са около 600000.

Младата дама ни показва, че стига да поискаме можем да превърнем и обяда в офиса в едно невероятно и забавно приключение, като същевременно си доставяме и удоволствие от него. Ако мислим нестандартно с това, което е около нас – от канцеларски принадлежности до саксия с цвете, можем да си приготвим вкусен и изискан обяд.

Ms Yeah, a creative planner says she has a very tolerant boss who allows the employees to 'do all sorts of weird things' in the office
Можем на работното бюро в офиса да си направим печено пиле например. Зеленчуците да нарежем с кредитната си карта, а за да не ни се насълзят очите при обработката на лука да си поставим найлонов плик на главата. И после да изпечем пилето, загърнато в алуминиево фолио, на разпалени в саксия от растения въглени.


Невероятните изпълнения на госпожа Да – от изпичане на пържола на ютия до приготвяне на тесто за юфка, забавляват милиони хора в интернет.

– Моите клипове не са учебно пособие, те са развлекателни на тема ядене – разказва г-жа Да. -На мен определено ми харесват нетрадиционните начини за приготвяне на храна.

Ms Yeah films herself filling a plant pot from the office with charcoal she has picked up at a supermarket to roast her chicken on 
По думите на момичето нещата, които прави са възможни, защото има необикновено толерантен началник.
– Аз работя в креативна компания, затова ние можем да правим в офиса някои “странни неща” – споделя момичето. – А и много обичам вкусната храна.

Очарователната г-жа Да ни убеждава: пътят към желания успех е да правиш нещата различно, да вярваш, че може да променяш установени практики. И в готовността да експериментираш и да удивляваш самия себе си. Едно правило, което действа навсякъде – включително и към обяда в офиса.