Как да потекат пари към банковата ти сметка

Как да потекат пари към банковата ти сметка

 

Ако отделим време и се запознаем по-обстойно с историите на преуспели хора, най-вероятно ще забележим немалко общи неща в тях. Като начина им на мислене например, който е доста различен от този на преобладаващата част от човечеството. Впрочем точно за тази доминираща част мисленето не е и от най-любимите им дейности – тя е убедена, че  има хора, на които им плащат  да вършат това. Що да се троши тогава?


Но да се върнем към преуспелите: те са убедени, че не съществува едно единствено вярно решение, на който и да е проблем. Ако към него се приложат различни подходи, той се види другояче, то ще се намерят и необичайни, но затова пък ефективни способи. Преуспелите хора са винаги готови да пробват нещо непознато, да рискуват, да проверят дали идеята им ще работи. Те знаят, че ако не се отдадеш на обзелото те вдъхновение, можеш да пропуснеш невероятни шансове. И точно защото експериментират и не се отказват, те стават преуспяващи хора.


Дойде есента, а с нея и хладното време. Което означава, че зимата не е далеч, а с нея си вървят и снеговете, и ледовете, и студовете… Има хора, която я очакват с нетърпение – заради ските например. Но като че ли за повечето от нас точно зимата не е най-любимия им сезон. Те си предпочитат топлината, а не мръзненето.

Successfully assembled!
Като се сетиха за това едни симпатяги създадоха уникална джаджа – браслета Embr Wave. Неговият собственик получава персонален кондиционер – термостат, с който може да си управлява температурата.


Идеята е на експерти от известния Масачузетски технологичен институт и се появи преди четири години. През 2013 година те показаха прототип на персонален термостат – Wristify. Последваха няколко години упорита работа върху него и сега той идва под ново име: Embr Wave. Устройството вече е готово за ползване.


Ако притежаваме този браслет ние забравяме за дискомфорта, който ни носят студовете и жегите. Посредством регулатор сами установяваме топлината, която предпочитаме. Браслетът променя своята температура и така мами възприятията ни – ние чувстваме, че ни е прохладно или топло, независимо, че температурата на тялото ни остава непроменена.


Нашата китка е една от най-чувствителните към температурата части на тялото ни. Браслетът напомня на ефекта на горещата чаша с чай, която обгръщаме с ръце в студено време и ни става комфортно. Но Embr Wave изпраща топлината във вид на импулси, а това е още по-ефективно.
Батерията на устройството осигурява до три дни работа или около 25 сесии на нагряване или охлаждане.


Това, че идеята на изобретателите на браслета Embr Wave се е харесала на хората и инвеститорите сочи факта, че за много кратко време те съумяха да съберат на краудфъндинговата платформа Kickstarter близо 400000 долара А бяха потърсили 100000 долара, за да започнат серийното му производство.
Браслетът ще се изработва в Китай. Там вече е построен конвейра за това и са преминали изпитания на производствения процес.

Embr Wave on the assembly line
Цената на това несъмненно полезно изобретение ще е около 200 долара.
Ето така преуспяват хората – дефинират проблем, а после измислят необичайно решение за него.
И защото радват хората, потока от пари към банковите им сметки не спира да тече…