Нежна и смъртоносно опасна: 1 част

Нежна и смъртоносно опасна: 1 част

Московчанката Надежда Михайлова вече е достатъчно известна не само в родния си град и в Русия, но и в чужбина. Като дете е свирила на цигулка и е писала стихове, някои от които даже са публикувани в знаменития на времето вестник “Литературная газета”. Едва седемгодишна тя навлиза  в спорта – тренира ски, лека атлетика, шахмат… И много скоро постига завидни успехи – момичето от артистично семейство става майстор на спорта по  ски и лека атлетика, получава първи разряд по шахмат.

Докато не открива голямата си любов – карате. Има шанса да овладява  тайните на ръкопашния бой и в световно известния китайски манастир Тян-Шен. Чаровната дама е включена в първия сборен отбор на Съветския съюз по карате, участва и в състезания по кикбокс и контактно карате. За уменията й свидетелства факта, че от 63 боя тя е спечелила 60 и има три равни. Притежава една от най-високите степени в карате – черен пояс и 6-ти дан.

Надя завършва висше юридическо образование и до 2002 г. работи в специално подразделение на руската служба за охрана, като седем години е личен телохранител.  Няколко пъти е командирована като снайперист по време на войната в Чечня, където участва в бойни операции.
По време на работатата й в секретните служби я прострелват в корема. Следват четири операции, дълга реанимация, след което е освободена от работа със звание капитан.Когато оздравява Надя решава, че е време да поеме съдбата в собствените си ръце и сама да стане началник на себе си. Избира да си изкарва прехраната с това, което най-добре може и обича – бойните изкуства. Но тя не е единствената в тази пазарна ниша – Русия е известна и с едни от най-добрите (ако не и най-добрите!) майстори на ръкопашния бой в света. И никак не са малко тези от тях, които си пробват силите и способностите в бизнеса – в цяла Русия частните охранителни фирми са над 17000. От тях само в родния й град – Москва, са разположени над 4000!


Първоначално Надя предлага услуги като персонален бодигард. И желаещи да работят с нея незабавно се намират – та тя е сред най-добрите телохранители в света. Клиенти й стават крупни бизнесмени, политици, звезди в шоу-бизнеса. Нейни ученички споменават имена на хора, с които е работила Надя – като Майкъл Джаксън, Шарън Стоун, Ала Пугачова, британската кралица…