Нежна и смъртоносно опасна: 2 част

Нежна и смъртоносно опасна: 2 част

Надя осъзнава, че ако иска да е победител и на пазара за телохранители, както в спорта, трябва да измисли нещо нестандартно. И така стига до своята идея: да създаде школа за професионални бодигардове-жени. Така се появява първата в Русия фирма за подготовка на дами-телохранители. Нарича я “Око Гора”. Гор е египетския бог на сигурността, който победил злобния Сет, олицетворяващ всички тъмни и враждебни на човека сили.


За да покрие първоначалните разходи по наема и оборудването на зала за тренировки продава любимото си “Пежо”. В началото желаещите да се подготвят в нейната школа не са много, но скоро броят им започва да се увеличава. За това помага, както големия интерес на медиите към нейното хрумване, така и растящата престъпност – едно ненормално нормално нещо за съвременните мегаполиси в света.


Нейните най-добри възпитанички са отлично подготвени. Освен тайните на ръкопашния бой, в “Око Гора” те се научават да обезвреждат взривни вещества, как да боравят с огнестрелно и хладно оръжие, добиват основни познания по медицина, психология, комуникация, право, етикет, екстремно шофиране… Те владеят като минимум един чужд език, развиват актьорски способности и се научават винаги да изглеждат привлекателно.

Истината е, че не всички приети издържат до края на курса и попадат в елитната група телохранители – натоварването по време на обучението е твърде голямо. Но както е казал великия руски пълководец, генералисимус Александър Суворов – повече пот в учението, по-малко кръв в боя!
Когато много месечната подготовка приключи жените, които са издържали трудните изпити, стажуват като фейс контрол в частен клуб или голяма компания. Така те на практика се научават светкавично да забелязват в тълпата подозрителни лица. И едва след това те могат да получат първата си самостоятелна работа.


Жени в охранителния бизнес винаги е имало. Китайски императори са били пазени от дами. В древен Египет личната охрана на фараоните се е състояла само от жени. Политици, бизнесмени, богати хора в Индия и Япония, в Средния и Близкия Изток, са предпочитали да имат за бодигардове жени вместо мъже.
Практиката показва, че в много екстремни ситуации точно жените действат далеч по-ефективно от мъжете – освен всичко друго те интуитивно усещат вятъра на смъртта, както на Изток наричат чувството за опасност.


Няма проблеми с професионалната реализация на възпитаничките на фирмата «Око Гора». Подготвените от нея дами-телохранители пазаруват в магазини по цял свят с жените на свои клиенти. Заедно с тях – маскирани като секретарки, преводачки или компаньонки, присъстват на важни бизнес-преговори, където клиента може да го застрашава някаква опасност. Красивата и елегантна телохранителка, която е обучена и за гувернантка, е най-желана от семейства, които могат да си позволят да плащат високите хонорари за това. Но тежко на този, който си позволи волности със своя ангел-хранител – той незабавно среща такава реакция, че дълго след това само като зърне жена, панически ще бяга.


Интересът към услугите, които предлага Надя със своята школа е устойчив. А вече ги търсят не само дами, които искат да овладеят нелеката, но отлично платена и наситена с адреналин професия на бодигард. Към „Око Гора“ се обръщат и жени, които желаят да се запознаят с тайните на самоотбраната. Животът непрекъснато ни предлага доказателства, че изучаването на това изкуство е добре да присъства в бюджета на свободното ни време.

Ясно изразената тенденция – големите градове да привличат все повече и хора, които имат доста странни представи за социално общуване, прави уменията за самозащита свръх актуални.
Бизнесът на изящната учителка или просто Надежда Борисовна – с бащиното й име и уважение я наричат всички, които я познават, се развива отлично. Днес основателката и собственичка на „Око Гора“ е една от най-успешните  и богати жени в Русия.