Некрасивата красива Лиза Останина

Некрасивата красива Лиза Останина

Мнението, което защитавам на този сайт е, че днес – във времето на свръхпредлагането, успява този, който съумее да излезе на пазара с нещо различно. И е без значение, в каква област ще се изявява – от производство на храни до смартфони. Ако това, с което искаш да привлечеш вниманието на хората е необичайно, то те ще те забележат и вероятно и последват.
Това правило работи и в областта на модата, където има немалко стереотипи, предразсъдъци, разбирания за красиво и грозно. Но агенциите, които съумяват да се наложат на този твърде наситен пазар не търсят лица, които да приличат на традиционните представи за красота. Те знаят – точно “недостатъците” на човека могат да се превърнат в негови предимства. И той да триумфира по модните сцени на планетата.

Когато предлагат работа като модел на Лиза Останина от руския град Ижевск (сега семейството и живее в друг град – Нижни Новгород), тя решава, че офертата е майтап, защото винаги се е възприемала като грозноватичка. Тя е на 12 години, когато получава писмо в руската социална мрежа “Вконтакте” (международното и название е VK – щаб-квартирата на тази най-голяма европейска социална мрежа е в Санкт-Петербург). Пише и сътрудник на модната агенция Starsystem. А предложението му е Лиза да започне да работи за тях. След известни колебания семейния съвет решава момичето да участва в снимки, които са за младежкото списание Oops.


Но много скоро след това Лиза привлича вниманието на водещи агенции и извън Русия. Те са впечатлени от нейната външност – на тях им трябват точно такива нестандартни лица, защото те се запомнят повече. И когато е на 15 години Лиза напуска училище – подписва договор и заминава да работи като модел за японска модна агенция.


Днес Лиза вече е на 18 години, но е със световна известност. Тя снима за Harper’s Bazaar, Interview, Numero, британския и италианския Vogue… Участва в седмиците на модата в Париж, Милано, Лондон, Ню-Йорк… Показва облекла на Gucci, Valentino, Christian Dior, Alexander McQueen, Givenchy, Balenciaga, Prada, Dries Van Noten, Roberto Cavalli, Rochas, Lanvin, Jil Sander… И много често точно тя е модела, на който се предоставя честта да закрива модните шоута на знаменити марки.

Лиза ни показва, че не е необходимо да си копие на еталони, представяни от масовата култура като единствено възможни да привлекат вниманието. Дори и да си различна от тях, ти също си прекрасна – просто трябва да се харесваш такава, каквато си. Ако си естествена и уверена в себе си, то ти ще имаш и харизмата, която ще спира погледите на другите.
И ще постигаш желаните успехи не само на модния подиум, но и на сцената на своя живот.