По бански на пистата

По бански на пистата

 

 

 

Всекидневникът Daily Mail е един от много популярните във Великобритания. Според различни проучвания той е единствения британски вестник, на който над половината от читателите са жени. Тези дни на него се появи любопитна публикация, с още по интригуващо заглавие: “Бррр!” Израз, с който май хората на цялата планета изразяват усещане за истински мраз.


Историята, за която разказва популярния таблоид се случи в знаменития руски курорт Сочи. Там бе проведен фестивала BoogelWoogel и в неговата програма бе включено колоритно събитие: близо две хиляди сноубордисти и скиори да се спуснат по бански костюми.

Целта бе да се попадне в книгата за рекорди на Гинес – така, както руснаците вече записаха подобен рекорд пак в Сочи през 2016 година.
Тази – вече станала традиция инициатива, реализирана в красивия високопланиски курорт “Роза Хутор” в Сочи, привлече отново интереса на журналисти от много страни.

Повечето от тях се възхищаваха на хората, смело спускащи се само по едни бански по планинския склон.
На фестивала BoogelWoogel в Сочи имаше и много други определено нестандартни турнири – по цилиндричен тенис, бампербол, шахбокс…

Както и в предишни години в него бяха включени и над 20 състезания за скиори и сноубордисти, турнир по снежен волейбол, конкурс за красота, фестивал на цветовете… Организирана бе и акцията “Предай привет в Космоса” – стотици хора се подредиха като шахматна дъска и следвайки указанията на мобилно приложение, образуваха огромен екран. На него се появи и послание, което можеше да бъде видяно от Космоса.


А на руснаците им беше просто невероятно хубаво по време на целия фестивал. На него искрено се забавляваха хора, дошли от различни точки на великата страна – Краснодар, Санкт-Петербург, Ростов-на-Дон, Самара, Екатеринбург, Челябинск, Воронеж, Волгоград, Владивосток…


Тръгвайки си с тъга след финала на BoogelWoogel в Сочи, всички те се заричаха да се срещнат отново пак там и в края на следващата зима.