Правилата на играта

Правилата на играта

Светът, в който имаме късмета да живеем, е коренно различен от този отпреди десетилетие. А една от най-съществените промени е в това, че стабилността, която търсим, вече я няма. Възгледи, подходи и практики, които доскоро приемахме като неоспорими, вече не са ефективни.
Нови технологии изменят правилата на играта. Киберпространство, социални мрежи, роботи, 4D принтери – доскоро това звучеше фантастично, днес е реалност. И точно тя ни изправя пред нови предизвикателства, за които няма готови решения.
Усилената работа сама по себе си няма да ни направи финансово независими. Алфонс Кар (1808 – 1890), френски писател, основател на сатиричното списание „Les Guepes“ и на вестника „Le Journal“, много точно го е казал: за да печелиш, за да живееш, трябва да работиш, а за да забогатееш, трябва да измислиш нещо друго…
Как да генерираме необичайни идеи, които ще ни осигурят мечтаните доходи? Да забелязваме пазарни ниши, за които още никой не се е сетил? Да имаме невероятни хрумвания, с които да печелим клиенти и да сразяваме конкуренти? Как да активираме собствения си креативен потенциал, от който зависи всичко?
Идеята на този сайт е да разкрива “технологията”, посредством която се раждат щури и затова печеливши идеи. Нея ще откриваме чрез истории на хора, които са ги намерили и благодарение на тях управляват бъдещето си и пълноценно се реализират на сцената на своя живот. И така ще активираме собствения си креативен ресурс, често спящ дълбоко вътре в нас.
И страстно желаещ да бъде събуден.