Случайно да си падате по уиски и пътешествия?

Случайно да си падате по уиски и пътешествия?

На вас вече ви е скучно на работното място, на което сте. Не ви харесва заплатата, която ви дават, мрачни и досадни са шефовете, а и колегите са едни такива… С удоволствие бихте я сменили, стига да се появи подобна възможност.
Ето за вашия случай един – съвсем не лош вариант за нова работа. Впрочем едва ли това, което ви предлагам, може да се нарече “работа”. Става дума за едно непрекъснато пътешествие из райски кътчета на планетата, за обилно леещо се отлично уиски и за заплата, която не сте и сънували.


Шотландската семейна компания William Grant & Sons, основана в 1887 година, която произвежда уискито Grant’s, сега търси глобален представител на своите напитки. В събеседването, на което трябва да се яви кандидата за тази длъжност, той трябва да е съгласен да пътешества по света и да пие уиски.

В първия етап от конкурса кандидата трябва да измисли и приготви коктейл, подчертаващ неговата индивидуалност. Той трябва да включва три съставки (компонента), единят от които да е уиски Grant’s. След това кандидата трябва да постави снимка на получената напитка в Instagram под хаштаг (знак за препратка за търсене) #GrantsInterview.
От най-интересните изображения в Instagram представители на компанията ще подберат 250 кандидата. На тях ще им бъде изпратена анкетна карта.

След обработката на обратно получените карти ще последва втори подбор – от групата ще се отделят 20 души. Те ще бъдат командировани в завода на компанията в Дъфтаун, Шотландия, където ще бъде проведен с тях следващ тест. Чрез него ще бъдат избрани последните трима души – финалисти.
Тези щастливци ще бъдат изпратени в различни райони на света. Единят ще посети Полша, Израел и Индия. Вторият ще обикаля Южна Африка, цяла Скандинавия (Дания, Норвегия, Швеция, Финландия) и Колумбия.

Третият ще си пие уискито в Русия, Тайван и Франция. Тяхната задача е да поощряват хората в тези страни да пият уиски, да организират различни събития, на които ще се предлага в изобилие и уиски Grant’s.
Всички те ще бъдат наблюдавани как работят и най-добрия от тях ще стане официален глобален представител на бранда Grant’s. А неговите задачи ще са да се разхожда по света, където да популяризира уискито Grant’s, да си общува с бармани, да разказва за бранда в медии, както и да събира и анализира информация за местни пазари.


Кой казва, че в наше време няма възможности за реализация? Съумял ли си да изградиш у себе си качества, които днес неистово се търсят на глобалните пазари, независимо от твоята възраст, пол, националност, местоживеене и прочее характеристики, пред теб се откриват страхотни възможности!
Като тази: да пътешестваш и чашата уиски винаги да ти е под ръка. А на всичко отгоре да ти плащат и заплата в размер, за който дори не си мечтал…