Той спечели първия си милион долара на 8 години: 2

Той спечели първия си милион долара на 8 години: 2

Какво правят с потока от увеличаващи се банкноти в семейството? Таткото Джаред си има собствен бизнес, а приходите от дейността на семейството в YouTube разглежда като вноски в бъдещето. Той предвидливо открива сметки на децата си, за да се справят утре с растящите разходи за  висококачествено образование. Евън и Джилиан отсега имат и собствени пенсионни сметки, където внасят максимално допустимата сума всяка година. Семейството влага постъпващите пари и в покупката на акции, на ценни книжа.

Няма да е коректно, ако не спомена, че популярността на Евън се използва и за благотворителни цели. Той и сестра му подаряват много играчки, а във видеата си осведомяват хората за различни неправителствени организации и техните каузи.
Евън и Джилиан сега са истински звезди в YouTube – техните над 500 качени на тази платформа видеа са гледани от повече от два милиарда души на планетата. Но родителите им правят всичко възможно децата да живеят един нормален живот. Те ходят на училище, общуват с връстници. Евън тренира карате, а Джилиан се занимава с музика и танци.

Опитът на Евън ни разкрива някои “магии” за успеха в YouTube, които могат да са полезни за всеки, който иска да пробва силите си в това необятно и за правене на пари пространство.

Идеята трябва да е оригинална
Помислете за това, за което другите още не са се сетили и го предложете в YouTube. Когато през 2011 година Джаред регистрира канала EvanTubeHD той скоро добива популярност, защото Евън прави нещо, което никой не се е сетил до този момент да върши: представя физически играчки за деца. Той открива кутия с играчка и показва, какво може да се прави с нея. Неговото видео с играчка Angry Birds през януари 2013 година събира над 50 милиона гледания!

Разказвайте само за това, което и на вас е интересно
Зрителите винаги могат да разберат, дали на самите вас ви е интересно или правите по принуда това, което им предлагате. Ако вие сте ентусиазирани и непрекъснато търсите и намирате информация за темата, която ви занимава и тя е актуална, то и зрителите ще останат доволни.

Правете видео, което и вие самите бихте искали да гледате
Ако имате теми, които ви увличат, то няма да е трудно да измислите и интересен сюжет за видео. И можете да сте сигурни – винаги ще има някои друг, който ще пожелае да види това, което и вие искате да гледате.

Видеото трябва да е висококачествено
Никой няма да гледа лошо направено видео – качеството трябва да бъде вашия приоритет.

Общувайте със зрителите
Много е важна връзката с публиката. Питайте своите зрители, какво те искат да видят и се вслушвайте в техните съвети.

Сътрудничете си с други канали
Намерете други канали във вашата ниша и се свържете с тях. Да правите съвместно видео е отличен способ да разширявате аудиторията си.

Бъдете настойчиви
Печеленето на пари на YouTube отнема много време и изисква преданост на делото. Не може просто да качите видео и да очаквате незабавен приток на пари – това няма как да се случи.

Цели
Поставете си реални цели и не се предавайте.

Необходими са ви съюзници
Евън, разбира се, не би могъл да се справи без помощта на родителите си – той може да регистрира свой акаунт в AdSense и да печели от реклама, ако е навършил 18 години.

Потърсете услугите на специалисти
Да се управлява един разширяващ се бизнес без специалисти в областта на рекламата е много трудно, ако не и невъзможно. Затова родителите на Евън се обръщат към рекламната верига Maker Studios, която е специализирана за работа със знаменити видеоблогъри.
За трите канала на Евън (EvanTubeHD, EvanTubeGaming и EvanTubeRaw) е ангажиран екип от мениджъри по продажби на реклами. Те търсят и намират рекламодатели, водят преговори с маркетингови отдели на различни компании – производители на игри за деца, сключват сделки със собственици на марки, които искат продуктите им да бъдат показвани в клиповете. Основната част от приходите на семейството постъпват точно от тези реклами. YouTube и Google също им заплащат за разместването на реклами в сайта.