Трябва да удивиш, за да победиш

Трябва да удивиш, за да победиш

 

 

 

Днес никак не е лесно да събереш погледите на милиони хора в мрежата – твърде много са мераклиите за това. Но има един сигурен начин: като направиш нещо различно. Да постъпиш така, както никой друг преди теб не се е сетил да го направи. Изненадай, порази, впечатли, стресни, шокирай и ще се получи – ще привлечеш вниманието на хората. Те ще те видят, а заедно с тях и рекламодателите.

First placed Switzerland's Fabian Boesch celebrates on the podium after the Men's Ski Slopestyle Finals of FIS Freestyle and Snowboarding World Ski Championships 2015 in Kreischberg, Austria on January 21, 2015.
Милиони хора на планетата ползват движещи се стълби – ескалатори. Те чинно се подреждат на тясната лента, за да се изскачат до върха. Онези, които пеша се катерят, са нищожно количество. И неслучайно другите им хвърлят по един скрит поглед. А може би и завистлив – та те явно са в много по-добра физическа форма от тях самите!

 Fabian Bosch is then lifted all the way to the top of the staircase
Но това, което направи 20-годишният Фабиан Бош – швейцарски скиор в свободен стил в Пьонгчанг (градът домакин на XXIII-те зимни олимпийски игри 2018 г.), със сигурност не е по силите на всеки. Неговото изпълнение – изкачване, увиснал с една ръка отстрани на ескалатора, а другата напъхал в джоба си, определено е необичайно.

Самият Фабиан  коментира експеримента си с добро чувство за хумор:
– От 20 години се опитвам да разбера, как работи това нещо. Добре ли се справям?
Великият древнокитайски мъдрец Сун Дзъ е казал, че за да победиш, трябва да удивиш.

И тази истина добре я е усвоил Фабиан. През 2015 година той стана световен шампион на фристайл ски в Крайшберг (Австрия). На олимпиадата в Пьонгчанг той ще се състезава на 18-ти февруари. Но Фабиан вече е любимия олимпийски атлет за милиони хора.


И определено е победител в Южна Корея с впечатляващия си трик – ако не в света на ските, то в този на изкачването с ескалатори.
И затова си заслужава нашите усмивки.